У Дніпрі розпочався грибний сезон: місцеві мешканці активно збирають гриби

Опубликовано Треплов Валерий - вт, 09/04/2024 - 12:25
о

У Дніпрі розпочався грибний сезон. Містяни вже хизуються у соцмережах відрами зморшків та синеножок, які їм вдалося знайти у передмісті Дніпра та навіть на житломасивах, повідомляє про Новини Дніпра сайт «Наше місто».

“Грибів дуже багато, але через спеку вони швидко засихають”, – ділиться досвідом досвідчений грибник Сергій Петренко. – “Найкраще йти на “тихе полювання” вранці, коли ще не так жарко.”

«07.04.2024 не очікували, навідувалися на старі міста в цьому році вже не раз, але сьогодні просто випав джек пот. Кайфонули неймовірно», – пише Олена Ярошенко, яка назбирала чимало синеніжок у Дніпровському районі.

Дніпряни смажать, маринують та тушкують зібрані гриби, діляться рецептами та фотографіями апетитних страв у Facebook та Instagram.

Однак, екологи та медики застерігають: збирати гриби у промисловій Дніпропетровській області може бути небезпечно для здоров’я.

“Гриби вбирають в себе всі шкідливі речовини з повітря та ґрунту”, – пояснює екологиня Олена Шевченко. – “Тому вживання таких грибів може призвести до отруєння, навіть якщо вони не є отруйними за своєю природою.”

Окрім ризику отруєння хімічними речовинами, не варто забувати про заборону відвідування лісів на території Дніпропетровської області, яка діє з початку військового стану.

Тому, якщо ви хочете поласувати грибами, краще купити їх у супермаркеті або на ринку у перевірених продавців.

Пам’ятайте: ваше здоров’я та життя – найдорожче!

Як безпечно насолодитися грибними стравами:

  • Купуйте гриби у супермаркетах або на ринку у перевірених продавців.
  • Не збирайте гриби у промислових зонах, поблизу доріг та ТЕЦ.
  • Не беріть гриби, яких не знаєте.
  • Перед вживанням ретельно промийте гриби та відваріть їх протягом 20-30 хвилин.
  • Не їжте сирі гриби.
  • При перших ознаках отруєння негайно зверніться до лікаря.